Header21
Header1
Header 19
Header19
Header11
Header16

Mountainbike – ATB Huren in Loenen GLD

Bij VanArk Tweewielers kunt u een ATB- / Mountainbike huren en genieten van de mooie fietsroutes welke wij voor u op een rijtje hebben gezet. Van Loenen tot Laag Soeren heeft maar liefst 572 hoogtemeters.

Kom eens langs bij onze winkel waar wij u graag verder informeren over de mogelijkheden.

 

Hieronder de MTB route 49,3 km:

 

Route: Loenen – Woeste Hoeve – Velp – Rheden – De Steeg- Ellecom – Dieren – Laag-Soeren – Loenen en heeft 572 hoogtemeters.

 

Bewegwijzering: De route is gemarkeerd met houten palen met gele plaatjes met daarop in het zwart het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Verder zijn er witte bordjes met zwarte pijlen voor de overige voor mountainbikers geschikte paden en geel/witte bordjes met zwarte pijlen voor verbindings- en aanrijdroutes. De route is in twee richtingen bewegwijzerd.

 

Omgeving: Er zijn bijna 1000 paaltjes geplaatst door Vereniging Natuurmonumenten om een 52 kilometer lange route voor mountainbikers te creëren. Het gebied heeft totaal aan 100 km aan MTB routes. De route loopt over diverse grondeigenaren zoals: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Geldersch Landschap en Kastelen.

 

Landschap: De route loopt door natuurgebied de Veluwezoom met uitgestrekte bossen en heidevelden en stuifzandvlaktes. De route wijkt regelmatig af naar ruigere stukken, zoals een singletrack met diepe kuilen dwars door een veld varens. Het gebiedt kent veel variatie in landschap en in hoogte verschillen. Het gebied is voor Nederlandse begrippen erg heuvelachtig.